DNA-testkit på CVS från YourDNA (2024)

Table of Contents
Kan man köpa ett DNA-test på CVS? Det korta svaret här är ja, du kan få DNA-testkit på CVS. De erbjuder flera olika typer av tester, bland annat faderskapskit, kit för att testa för hälsoproblem och naturligtvis släkttester. Hur fungerar ett DNA-testkit från CVS? I allmänna termer är det du köper på CVS ett insamlingskit. Dessa innehåller allt du behöver för att ta ett DNA-prov från dig själv eller någon annan (du kan behöva samtyckesblanketter för vissa, som till exempel ett faderskapstest). Hur lång tid tar ett DNA-test hemma? Här igen kommer varje DNA-test från CVS att ha sin egen tidtabell för hela processen. Generellt sett tar insamlingsprocessen bara några minuter. Kindsvabb är bokstavligen mindre än en minut. Hur mycket kostar ett DNA-test hos CVS? Priserna för insamlingskit för DNA-testerna hos CVS varierar. Vad som är viktigt att komma ihåg är att det du betalar för i butiken vanligtvis bara är för själva insamlingskitet. Typer av DNA-testkit på CVS: DNA-testkit är inte en typ av produkt som passar alla. Det finns olika kit tillgängliga beroende på vad du vill testa för. Är apotekens DNA-tester exakta? Som med alla receptfria produkter med olika märken att välja mellan kommer resultatens noggrannhet och kvalitet att variera med olika DNA-tester. Varför köpa ett DNA-test från ett apotek eller en apoteksbutik? Det finns flera ställen där man kan köpa DNA-tester för hemmabruk, men apoteksbutiker är populära alternativ på grund av bekvämlighetsfaktorn. Kan du ta ett DNA-test medan du är gravid? Det är helt ofarligt att ta del av ett standard-DNA-test i hemmet, som de som du kan köpa på CVS, när du är gravid.

Att göra ett DNA-test i ditt eget hem är något som tilltalar många människor. Integritet är viktigt när det gäller något så personligt som din genetiska sammansättning och härstamning.

Vad finns i den här guiden?

  • Kan du köpa ett DNA-test på CVS?
  • Hur fungerar ett DNA-testkit från CVS?
  • Hur lång tid tar ett DNA-test i hemmet?
  • Hur mycket kostar ett DNA-test på CVS?
  • Typer av DNA-testkit på CVS:
  • Är DNA-tester från apotek exakta?
  • Varför köpa ett DNA-test från ett apotek eller en apoteksaffär?
  • Kan du ta ett DNA-test när du är gravid?

Hältighetsbegränsning: Innan du läser

Det är viktigt att veta att dina gener inte är ditt öde. Det finns olika miljömässiga och genetiska faktorer som arbetar tillsammans för att forma dig. Oavsett din genetiska sammansättning bör du upprätthålla idealiska blodtrycks- och glukosnivåer, undvika skadligt alkoholintag, motionera regelbundet och få regelbunden sömn. Och för Guds skull, rök inte.

Genetik är ett ämne som förändras snabbt. Läs mer…Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla vårt innehåll aktuellt, men det är viktigt att veta att ny forskning kan ändra vårt innehåll när som helst. Därför är det viktigt att du pratar med din läkare om alla medicinska symtom eller genetiska tester som du överväger. Informationen på den här webbplatsen får inte användas som ersättning för medicinsk rådgivning, diagnos och/eller behandling.

Många DNA-tester finns tillgängliga som hemtester. Dessa tester är också kända som ”genetiska tester direkt till konsument”. Dessa tester är vanligtvis inte medicinskt verifierade och bör inte användas för att fatta medicinska beslu*t. Vår genomgång av dessa tester är avsedd att hjälpa till att förklara vad du kan, och framför allt vad du INTE kan förvänta dig att lära dig eller beslu*ta utifrån deras resultat. Ingen av de produkter eller tjänster som erbjuds via webbplatsen är nödvändigtvis säkra, föreslagna eller lämpliga för dig.

Det är därför det är en bra idé att ha tillgång till olika testkit lokalt, och CVS-apoteken finns där för att tillgodose dina behov.

Kan man köpa ett DNA-test på CVS?

Det korta svaret här är ja, du kan få DNA-testkit på CVS. De erbjuder flera olika typer av tester, bland annat faderskapskit, kit för att testa för hälsoproblem och naturligtvis släkttester.

DNA-testkit på CVS från YourDNA (1)

De lagerhåller olika märken men erbjuder inte några laboratorietesttjänster direkt. Alla kit behandlas genom de företag som erbjuder testerna. Observera att dessa tester INTE regleras av FDA, så du måste undersöka varje märke för att vara säker på att de är välrenommerade och att de har strikta kvalitetsprocesser 1 på plats.

Hur fungerar ett DNA-testkit från CVS?

I allmänna termer är det du köper på CVS ett insamlingskit. Dessa innehåller allt du behöver för att ta ett DNA-prov från dig själv eller någon annan (du kan behöva samtyckesblanketter för vissa, som till exempel ett faderskapstest).

Processen innebär att du antingen spottar saliv i en behållare eller tar ett kindsvabb från insidan av munnen 2.

När du har samlat in ditt prov innehåller kitet ett fraktkuvert eller en låda där du kan skicka ditt DNA till testlabbet. Dessa är ofta förbetalda och föradresserade för din bekvämlighet.

Många kit kräver att du registrerar kitet online innan de kan behandla det, så det rekommenderas att du gör det innan du skickar ditt prov till dem. Laboratoriet bearbetar provet och släpper sedan resultaten till ett onlinekonto som du har ställt in.

Detta säkerställer din integritet under hela processen.

Bemärk: Varje företag kommer att ha något olika förfaranden för sina kit. Var noga med att läsa alla anvisningar noggrant innan du börjar. De flesta kommer att ha webbplatser eller kundtjänstavdelningar som du kan nå via telefon om du har några frågor.

Hur lång tid tar ett DNA-test hemma?

Här igen kommer varje DNA-test från CVS att ha sin egen tidtabell för hela processen. Generellt sett tar insamlingsprocessen bara några minuter. Kindsvabb är bokstavligen mindre än en minut.

Tiden kommer från behandlingssidan, och det finns många faktorer som avgör hur lång tid det tar. Några av dessa är:

  • Hur lång tid det tar för posten att leverera provet
  • Den initiala registrerings- och behandlingstiden
  • Den tid det tar att köra proverna
  • Vad du testar dig för

I vissa av beskrivningarna av de DNA-kit som finns tillgängliga hos CVS står det att resultaten kan finnas tillgängliga på nätet på så kort tid som 1-2 dagar för faderskapstesterna, medan det för andra kan ta upp till 6 veckor.

Hur mycket kostar ett DNA-test hos CVS?

Priserna för insamlingskit för DNA-testerna hos CVS varierar. Vad som är viktigt att komma ihåg är att det du betalar för i butiken vanligtvis bara är för själva insamlingskitet.

I de flesta fall är bearbetnings- och laboratorieavgifterna extra och kan vara betydligt dyrare än kitten. När du bestämmer dig för vilket du ska köpa, se till att överväga alla tillhörande avgifter.

Observera att de priser som anges i den här artikeln är från och med december 2018 och kan komma att ändras, liksom det erbjudna urvalet.

DNA-testkit på CVS från YourDNA (2)

Typer av DNA-testkit på CVS:

DNA-testkit är inte en typ av produkt som passar alla. Det finns olika kit tillgängliga beroende på vad du vill testa för.

Men även om provinsamlingsmetoden kanske inte skiljer sig så mycket åt, så gör testningen det, och det är därifrån som variationen i kit kommer. Här är bara några av de typer av tester som du kan hitta antingen online på CVS.com eller i en lokal CVS-butik.

DNA Ancestry Tests

Ancestry exploration är en vanlig anledning till att människor väljer att få sitt DNA analyserat, och CVS har två olika märken tillgängliga, HomeDNA och 23andMe.

HomeDNA – Det här märket erbjuder två olika analysalternativ som använder samma kitt för insamling av kindsvabbsprov (24,99 dollar). Starttestet (ytterligare 39 dollar i laboratorieavgift) använder över 100 DNA-markörer för att ge dig information om din etniska sammansättning och var dina förfäder kom ifrån.

Det ingår ett utskrivbart certifikat och en rapport med detaljerade resultat.

Det avancerade testet (99 dollar i laboratorieavgift) är mer grundligt, som du kanske kan föreställa dig. Det använder över 800 000 autosomala markörer samt mer än 1 000 olika populationer som referens. Det kan spåra din DNA-signatur och dina förfäders migration upp till 1 000 år bakåt i tiden.

23andMe – Insamlingssatsen för 23andMe (29,99 dollar) använder ett systemkit för insamling av salivkoppar som du kan använda för två olika testnivåer. Ancestry Service (med en laboratorieavgift på 69 dollar) ger dig information om ditt etniska ursprung samt eventuella DNA-släktingar.

Om du väljer 23andMe Health and Ancestry Service (169 dollar) får du informationen om dina förfäder samt mer än 75 rapporter om hälsofrågor, t.ex. egenskaper, information om välbefinnande, bärarstatus och eventuella genetiska hälsorisker. Några av de saker som kontrolleras är t.ex:

  • Karaktärsdrag – hårfärg och frisyr, ansiktsdrag och ditt smaksinne
  • Välbefinnande – genetisk vikt, sömnmönster
  • Bärarstatus – sicklecell, cystisk fibros
  • Geniska hälsorisker – sen Alzheimers sjukdom, Parkinson

Och även om DNA-tester i hemmet inte regleras av FDA, uppfyller dessa rapporter FDA:s rapporteringsstandarder. Dessa rapporter bör delas med din läkare och får inte användas för att diagnostisera eller behandla något tillstånd.

DNA faderskapstester

För närvarande säljer CVS endast ett faderskaps-DNA-test (26,99 dollar plus en laboratorieavgift på 139 dollar) och det är från HomeDNA (tidigare IDENTIGENE). Det innebär att man tar ett kindprov från barnet och från den påstådda fadern.

Detta är en säker insamlingsmetod som till och med kan användas på spädbarn. Ett svabb från modern är att föredra men inte nödvändigt. Samtyckesblanketter kan också behövas.

Observera att ett standardprov som samlas in på detta sätt inte kan godkännas i domstol 3. Om du behöver ett faderskapstest av juridiska skäl måste själva insamlingen bevittnas, vilket företaget kan ordna mot en extra avgift.

Detta är en tilläggsfunktion till HomeDNA:s faderskapstest som finns på CVS. Värt att notera är också att invånare i New York State kräver ett särskilt test, så se till att du får rätt test beroende på var du bor.

När provet har nått laboratoriet för behandling bör resultaten vara tillgängliga inom 1-2 dagar.

DNA-testkit på CVS från YourDNA (3)

DNA-test för hälsosam vikt

CVS erbjuder för närvarande tre DNA-testalternativ för att hjälpa dig med dina viktmål. De skiljer sig åt i pris och i vad de bedömer.

FiT iQ – Detta insamlingsset (24,99 dollar) använder ett kindprov och testar över 20 genetiska egenskaper som kan hjälpa dig att förstå din ämnesomsättning och saker som varför du äter och äter mellanmål som du gör. Fit iQ kan också ge dig insikter om vilka övningar och dieter som kan fungera bäst för dig baserat på din genetiska sammansättning.

Labbbehandlingsavgiften för laboratoriet är 89 dollar och resultaten tar 4-6 veckor.

HomeDNA – I versionen för hälsosam vikt av insamlingssetetet från HomeDNA (24,99 dollar) kan du ta en svabb med kinden för att få ett bättre du. Testprocessen (99 dollar) undersöker 45 markörer och producerar en rapport som ger riktiga tips om vilka livsmedel du bör och inte bör äta samt vilka övningar som är mest fördelaktiga.

Bearbetningen tar cirka 6 veckor och ger en bild av hur din kropp reagerar på vissa livsmedel och näringsämnen.

ORIG3N – Det här märket erbjuder en DNA-analys av ämnesomsättningen (48,99 dollar) med hjälp av en insamlingsmetod för kindsvabbar. Det är ett förenklat test som tittar på åtta genmarkörer som reglerar hur fett används i kroppen.

Det kan ge idéer om hur din kropp reagerar på socker och fett. Testprocessen tar 2-4 veckor och resultaten är tillgängliga via e-post och via märkets smartphone-app. Det finns ingen separat laboratorieavgift med detta test.

DNA Skin Care Tests

Lär dig mer om din benägenhet för hudproblem som torrhet, rodnad, bristningar och åderbråck kan hjälpa dig att lära dig att behandla din hud proaktivt. Det är där hud-DNA-tester på CVS kommer in i bilden. Det finns två märken att välja mellan.

HomeDNA – Med Skin Care collection kit (24,99 dollar) och efterföljande laboratorieanalys (79 dollar) hjälper det här testet dig att förstå sju viktiga faktorer som bidrar till att bestämma din huds kvalitet och hälsa. Det tittar på saker som elasticitet, solskydd, kollagennivåer med mera.

Resultaten kan hjälpa dig att avgöra vilka aspekter av hudens hälsa du behöver koncentrera dig på och vilka typer av produkter som kan vara till störst hjälp. Resultaten är tillgängliga cirka 6 veckor efter att laboratoriet har tagit emot ditt prov.

Skin iQ – Detta testkit (24,99 dollar) ger dig en inblick i din huds genetiska sammansättning. Laboratorieprocessen (89 dollar) tar upp till 6 veckor att producera slu*trapporten.

Denna rapport ger dig information om din benägenhet för faktorer som torr hud, svullnader, oxidation, psoriasis och rosacea. Skin iQ-testet använder sig av en insamlingsmetod med kindsvabb.

DNA-testkit på CVS från YourDNA (4)

Är apotekens DNA-tester exakta?

Som med alla receptfria produkter med olika märken att välja mellan kommer resultatens noggrannhet och kvalitet att variera med olika DNA-tester.

Visstänk på att alltid undersöka varje märkes rykte och laboratorieprocedurer och ta hänsyn till de recensioner som skrivits av verkliga användare innan du fattar ett köpbeslu*t. Kom ihåg att dessa tester inte regleras av FDA så företagen kan hävda precis vad som helst när det gäller resultaten.

Varför köpa ett DNA-test från ett apotek eller en apoteksbutik?

Det finns flera ställen där man kan köpa DNA-tester för hemmabruk, men apoteksbutiker är populära alternativ på grund av bekvämlighetsfaktorn.

Du kan enkelt gå in och jämföra funktioner och laboratorieavgifter.

Det finns också en tidsfaktor att beakta. Genom att köpa ett insamlingskit i en lokal butik i stället för att beställa ett på nätet behöver du inte vänta i flera dagar på leverans.

Kan du ta ett DNA-test medan du är gravid?

Det är helt ofarligt att ta del av ett standard-DNA-test i hemmet, som de som du kan köpa på CVS, när du är gravid.

Många blivande mödrar är nyfikna på sin genetiska sammansättning och om de bär på en risk för att föra en mutation vidare till sitt barn eller inte. Dessa tester ger bara mammans sida av bilden och testar inte fadern eller barnet.

Ett faderskaps-DNA-test kan utföras innan barnet är fött, men det kräver ett blodprov från mamman 4, ett kindprov eller salivprov är inte tillräckligt. Av denna anledning är denna typ av test inte tillgänglig från detaljhandlare som CVS.

Om du funderar på att låta analysera ditt DNA av genetiska, etniska, hälsomässiga eller faderskapsskäl är CVS ett ställe där du kan få insamlingskit lokalt. De erbjuder en mängd olika alternativ från olika märken och i olika prisklasser.

Du kan få dem samma dag och påbörja behandlingen så snart som möjligt.

DNA-testkit på CVS från YourDNA (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 5790

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.